ПРАЗНИЦИ 2018

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2018

Програма

ДАТА: 12.04 – 15.04.2018 Г.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 ДНИ/ 2 НОЩУВКИ
ТРАНСПОРТ: АВТОБУС
ЦЕНА: 135 лв.

ПРОГРАМА:

1 Ден/ 12.04.2018 г.:
Отпътуване от гр. София в 20:00 ч.; от ШЕЛ – Пазарджик в 21:30 ч.; от гр. Пловдив/ бенз. ОМВ до х-л „С.Петербург/ в 22:00 ч..
Преминаване на ГКПП „Кап. Андреево“. Нощен преход към Истанбул.

2 Ден/ 13.04.2018 г.:
Рано сутринта пристигане в Истанбул. При възможност настаняване в хотела. Ако няма свободни стаи, настаняването се осъществява след 14:00 ч.
Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии по желание, срещу допълнително заплащане:
- 08:30 ч. Автобусно-пешеходна панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език: отпътуване от хотела, по пътя: фотопауза с възможност за посещение на обновената българска църква „Св. Стефан“/ Желязната църква/; посещение на площад Султанахмед – разглеждане на Хуподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтанът на Вилхелм II, Синята Джамия/отвън/, византийската базилика „Св. София“/отвън/, .
Отпътуване към парка с лалета „Емиргян“ – преминаване през Каракьой, Бейоглу, покрай Румели Хисар.
Ежегодно по случай фестивалът на лалетата в паркът Емиргян, който е най-големият в Европейската част на града, се засяват 1850000 лалета от 112 вида. В паркът има много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафенета и ресторанти, устроен е и пазар за цветя. Паркът се простира до самия бряг на Босфора.
- Следобед – посещение на най-високият небостъргач в града – „Истанбул Сапфир“ с възможност за посещение на 4D кино – симулация на полет с хеликоптер над Истанбул
- Вечерта – посещение на вечеря в рибен ресторант под моста „Галата“ с невероятен изглед към нощния Босфор и светлините на града.

3 Ден/ 14.04.2018 г.:
Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание срещу допълнително заплащане:
- Сутринта – разходка с корабче по Босфора: преминаване покрай Европейският и Азиатският бряг на пролива, под Първият и Вторият въжен мост. Разглеждане на едни от най-скъпите къщи и султански дворци с подробна и интересна беседа от местен екскурзовод на български език.
- Следобед – посещение на новият султански дворец „Долмабахче“ с местен екскурзовод на български език. Най-Красивият дворец в Истанбул, не случайно наричан още „Малкият Версай“. В интериора и обзавеждането му са използвани 14 т злато и 40 т сребро. В централната зала на двореца се намира най-големият полилей в света със 750 крушки.
-Привечер – посещение на квартал Аташехир в Азиатската част, където се намира атракционът WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време за разглеждане.
Атракционът е структуриран около великолепният Show Pool. Изключителна хореография на вода, светлинни и лазерни ефекти, вълнуващо музикално и пиротехничеко шоу. В атракциона също така може да поседнете и специално подбраните кафенета и ресторанти. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5000 м2, намираш се в сърцето на атракциона, не случайно е получил и прозвището на „най-големият и най-развит“ шоу басейн в Европа.
-Вечерта – екскурзия „Нощен романтичен Истанбул“ с автобус и беседа от местен екскурзовод на български език или възможност за вечеря в местен ресторант с богата шоу програма, ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи.

4 Ден/ 15.04.2018 г.:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към гр. Одрин.
По пътя БОНУС -посещение на МОЛ „Форум Истанбул“ с възможност за разглеждане на аквариумът „SEALIFE“/вх.такса се заплаща допълнително/
Посещение и кратък престой в гр. Одрин с възможност за последни покупки.
Отпътуване за България през ГКПП „Кап. Андреево“. Пристигане в гр.Пловдив, ШЕЛ-Пазарджик и гр. София късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в историческата част на Истанбул;
 • БОНУС – посещение на МОЛ „Форум Истанбул“
 • посещение и кратък престой в гр. Одрин;
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • пътни и магистрални такси
 • представител от агенцията по време на пътуването и престоя

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии:

Посещение на ДОЛМАБАХЧЕ САРАЙ – 25 евро
Разходка с кораб по Босфора – 17евро
Нощен романтичен Истанбул – 12 евро
Автобусна панорамна обиколка – 15 евро
Посещение на МОЛ САПФИР- 22 евро
Ресторант с турска програма – 30 евро
Посещение на аквариум Тюркоазоо+ Мол – 50 турски лири /в последния ден на
програмата/

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 10 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • валиден задграничен паспорт и капаро 30%
 • доплащане – до 30 дни преди дата на отпътуване

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди отпътуване.
Начин на плащане:
30% депозит при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители.
Визов режим: няма изисквания за визи.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160171240000001/17.11.2017 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Алианц България“.